Verslag: Van Doornes Glorie
Gepost door: daNpy op 16-08-2007

Van donderdag t/m vandaag zullen de bewoners in en om Deurne vele malen gedacht of geroepen hebben: "He kijk een DAFje!"
Het MOB-terrein te Deurne was namelijk de kampeerplek voor de deelnemers aan het evenement "Van Doornes Glorie". Een eerbetoon aan Hub van Doorne en zijn vrouw in de vorm van dit evenement en de onthulling van een standbeeld.
Vanaf gisteren hebben Lisette en ik deelgenomen aan dit evenement waar meer dan 400 DAF voertuigen uit binnen en buitenland aan meededen.
Het programma van zaterdag bevatte als eerste een grote verzameling op het terrein van de DAF vrachtwagen fabriek in Eindhoven. Daar verzamelden de personen auto's, vrachtwagens en legervoertuigen zich.
het was prachtig om te zien wat voor mensen van een oude DAF bus/vrachtwagen gemaakt hebben. En mensen die legervoertuigen in top conditie prive onderhouden.
De Koninklinke Rekwisieten van de landmacht, herkenbaar aan de RK- kentekens, waren ook van de partij. In het programma boekje heb ik gelezen dat zij met hun "dikke" veldkeuken het ontbijt en avond eten op donderdag en vrijdag hebben verzorgd voor de kampeerders. Hulde!

Na de verzameling, inschrijving en en het openingspraatje door Patrick Sleutjes werd er een grote toertocht gehouden. De tocht leidde door onder andere Nuenen, Nederwetten, Sint Oedenrode, De Mortel, Bakel en Deurne. Alle voertuigen reden kriskras door elkaar, wat een leuke stoet vormde. In Sint Oedenrode mocht iedereen een rondje maken over het testcircuit van DAF, waar op vele soorten ondergrond de onderstellen van auto's en vrachtwagens getest werden/worden. Helaas zaten we achter een vrachtwagen en een aantal YA's dus snelheid maken was niet echt een optie. Het was uiteraard heel leuk om hieraan mee te doen. Ondertussen zijn we nog een paar keer gestopt voor een versnapering en wat sociale praat, tot we bij het eindpunt in Deurne aankwamen. Van daaruit zijn wij na wat rondkijken naar huis gegaan.

Zondagochtend waren wij om half 12 weer present en na wat gestchel mochten we nog het terrein op. We waren officieel iets te laat, wat we niet in het boekje gelezen hadden.
De bedoeling was deze ochtend om een enorm defilé te houden met alle DAFjes achter elkaar. Deze reden in 1 stoet door het centrum van Deurne en werden daar stuk voor stuk aan het publiek voorgesteld. Dit was natuurlijk een file van jewelste, maar enorm mooi om te zien. Mensen waren massaal buiten om de optocht te bekijken, in hun tuin, langs de weg of zelfs onderweg waren ze gestopt.
Wat wil je met een colonne van 400 voertuigen, waaronder veel lange voertuigen

Na het defilé volgde een kortere toertocht om Deurne om vervolgens op een industrieterrein te stoppen. Wij waren als laatste dus het was enorm druk daar met DAFjes, eigenaren en publiek.

Uiteraard hebben we veel foto's gemaakt (203) en enkele filmpjes welke deze week online komen.

Foto album Van Doornes Glorie

Een greep uit de foto's:

Verzamelen!


Enorme 6-assige aanhanger met meedraaiende wielen op 4 assen:


Een veranda op 3 meter oversteek achterop:


Amfibie voertuig:


Een bekende, nu met 1.6 16v:


Zelfbouw auto met DAf techniek:


Een 32S, pas klaar en had ik nog nooit in het echt gezien:


Zeer mooie velgen


Polizei!!!


Velen namen zo veel mogelijk DAFs in 1x mee:


Onlansg nog in actie gezien tijdens de ELE rally:
DAF op DAF samen met een andere DAF op een DAF:


Tankje ook maar gelijk meegenomen:


Ook de B-klasse is met CVT leverbaar


Crossmotortuig wordt beboet wegens onleesbare kentekens:


4WD met 1,5 vario:
Bekijk het fotoboek voor nog meer leuke foto's

Niets dan lof voor de organisatie en medewerkers die dit enorme evenement zonder problemen hebben laten verlopen!
Ongeloofelijk.
© DAF Racing Team.nl | Disclaimer | Voor FireFox geoptimaliseerd
Advertentie