Verslag: Tank S Rally 2011
Gepost door: daNpy op 19-03-2011

Zo, weer thuis na een weekendje rally kijken in Emmeloord. Vrijdagavond meteen de proef op het kleine nieuwe industrieterrein gekeken, om alvast wat vand e sfeer op te snuiven.
De volgende dag eerst naar de sloop (spullen nodig ) en heel kort op het serviceterrein rondgekeken om te bevestigen wat ik in de deelnemerslijst gelezen had: Rens van Dijk was met zijn 66 ook aanwezig.
Vervolgens naar huis om de overige familieleden op te halen en onderweg naar de proeven!
Eerst naar Blokzijl, daar een leuk plaatsje gezocht waar je de auto aan zag komen, door een slingerweg met bomen en langs een boerderij de dijk op om vervolgens 180 graden te draaien en de dijk verder te vervolgen.
Vervolgens naar Kampen om een andere proef te bekijken. De plek waar we uitkwamen was niet zo spectaculair en daarom van plaats gewisseld in de tijd dat de deelnemers een andere proef deden voor ze terug kwamen.
Hier een beter en leuker zicht op een bocht, helaas afgezet met containers waardoor de doorgang erg smal was en er dus niet gedrift werd :(

Ook hier prachtige foto's kunnen schieten, met een strak blauwe hemel en een lekker lente zonnetje was het echt heerlijk!
's Avonds naar de Tank S Special op het grote industrieterrein, waar we nog net de 1e shortrally konden zien. Als laatste reden de E30s, Volvo's, 205s en de DAF. Een E30 spinde net buiten zicht maar wel op gehoorsafstand omdat hij veel te lomp een bocht nam en in de rondes daarna was het ook maar kantje boord dat hij hem kon houde
Opvallend was dat Rens - als laatste gestart- in de tweede ronde achterna gezeten werd door een 205.... :?
De 205 GTI met 1.9 motor is toch zeker niet traag te noemen en van Rens begreep dat ze buiten het industrieterrein op de lange stukken lekker wegtrokken van hem. Maar eenmaal op het industrieterrein moesten in de lichte en wendbare Variomatisch aangedreven toch hun meerdere erkennen !

Hierna bij de start gestaan voor de tweede (hoofd)rally, de 0 wagen, een 350Z, was heerlijk aan het gooien en smijten en kwam elke bocht dwars voorbij De anderen deden hem dat maar nauwelijks na, maar ik vond dat sommige ook weer een beetje een vreemde lijn reden?
Voor de tweede shortrally nog even met Rens staan kletsen, erg leuk! Helaas wilde een dame alweer naar huis anders hadden we het slotstuk ook nog even kunnen bekijken.

De foto's: Fotoboek

Preview:

"Rechtsaf blijf OP de dijk!!!!!!!!!""M3" compactMariusSchitterend opgebouwde 240 TIThe right way to goTe koopFord EscortBootDe GTI killer

© DAF Racing Team.nl | Disclaimer | Voor FireFox geoptimaliseerd
Advertentie