Verslag: Slippen met DAF
Gepost door: daNpy op 28-02-2010

Afgelopen zondag heb ik deelgenomen aan het eerste evenement in het 5e Lustrum jaar van de DAF Club Nederland:
Slippend het jaar in.

Een weekend lang was voor DCN leden de mogelijkheid om tegen sterk gereduceerd tarief een slipcursus te volgen en daarna nog even de baan op te mogen met de eigen auto.De cursus bestond uit 2 theorie- en 4 praktijkdelen.
Het ochtend programma bestond uit remmen en uitwijken, in de middag werd er geslalomd en geoefend om onder- en overstuur in de hand te kunnen houden.
Sommige leden ging het goed af, anderen hebben -tot groot vermaak van alle anderen- lekker hier en daar een rondje of wat gedraaid.
De instructeurs waren vrolijk en behulpzaam, voornamelijk met de handrem om de Opel Astra's om hun as te krijgen.Helaas viel hetgeen waar ik het meest naar uit keek een beetje tegen, het lukte me niet om naar tevreden een paar mooie rondjes met mijn eigen DAF te driften op de gladde cirkel. De brede zomersloffen boden meer dan genoeg grip en om de auto van onder naar overstuur te krijgen Ún nog controleerbaar houden viel zeker niet mee.

Opvallend vond ik dat de DAFs minstens zo goed remden als de Opel Astra's op de gladde rembaan. Ondanks de zomerbanden die de meeste auto's hadden zal het lage gewicht mede voor deze korte remweg zorgen.Al met al heb ik zeker een leuke dag gehad en weer wat opgefrist en bijgeleerd.
Met veel dank aan mijn vriendin kan ik u doorverwijzen naar het fotoboek
© DAF Racing Team.nl | Disclaimer | Voor FireFox geoptimaliseerd
Advertentie